|IHL| Odlična igra in prepričljiva zmaga v Zalogu

DSC 0750

Mednarodna liga IHL, Državno prvenstvo

Sobota, 23. september 2017

HK PLAYBOY SLAVIJA : HK ECE CELJE 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Strelci: 00:34 – 0:1 Ogrizek (Rakanović), 11:11 – 0:2 Ograjenšek (Ogrizek), 36:16 – 0:3 Leber (Ogrizek, Rakanović), 52:51 – 0:4 Ograjenšek (Kastelic).

Naši hokejisti so v soboto odigrali prvo tekmo v nizu štirih v sedmih dneh. Tokrat so se podali na vedno neugodno gostovanje v Zalog k Slaviji. Tekmo so začeli agresivno in že po dobre pol minute igre je Rakanović s fantastično podajo našel Ogrizka na modri črti, ki je sam zadrsal pred vratarja Pavliča in ga premagal. Tekma se je nadaljevala po notah Celjanov,  z ogromno streli in veliko drsanja. Premoč so nadrgradili v 12. minuti, ko je Tim Ograjenšek zadel za 2:0.

Drugi del igre je bil podoben prvemu. Založani so le redko prišli v tretjino knezov, vse strele pa je suvereno obranil celjski čuvaj mreže, Urban Avsenik. Malo številni gledalci so ob koncu 2. tretjine videli še tretji zadetek na tekmi. Po akciji udarnega napada, je zadel Rok Leber. Zadnja tretjina je bila le še formalnost. Končni izid 4:0, je postavil Tim Ograjenšek po podaji Nejca Kastelica. Naslednja tekma čaka naše hokejiste že v ponedeljek, 25. septembra, ko bodo gostovali pri ekipi SŽ Olimpija.

FOTO: Žan Oblak